Skiddag två

Att man kunde ha så här ont i låren efter skidåkning hade jag helt glömt bort! Att sätta sig och ställa sig är en pers och dagens skidåkning var tung. Krampade riktigt i låren! När vi kom hem från skidåkningen gick jag och pappa en lång promenad för att skaka ur benen lite. Vi gick till Tegefjäll och tillbaka, det blev drygt 7500 steg =D

Ont i ryggen har jag också. Jossan är förkyld så hon snarkar tyvärr när hon sover så jag la mig i soffan för att sova. Men soffan var inte den bästa sovplatsen för ryggen, så det gör ont!!!

Men det är skönt att få vara ute ordentligt, att känna sig trött på kvällen för att man rört på sig hela dagen! Att slappa och äta godmat, det är härligt!


Skiddag ett


Skiddag ett är avklarad. Jätte fin dag i backen, det var molnigt men med lite soldis. Lagom mycket folk i backen.
Tyvärr är det många tomtar i backen. De kör in rakt framför skidorna, kör rakt över hela backen utan att se sig för. Kör störtlopp hela backen med noll kontroll på skidorna, stannar helt utan förvarnig mitt i backen. Det gäller att ha ögon i nacken och köra på helspänn hela tiden för att vara beredd på alla puckon.
Men det är i alla fall skönt att få åka lite skidor förutom att det gjorde jätte ont i låren. Märker att jag borde träna lårmusklerna mer för det brinner verkligen i låren om man kör hela backen utan att stanna =P

Lagade mat åt mamma, pappa och Jossan idag. Det blev rulader med gräddsås och kokt potatis. Det blev en lyckad middag! Alla tyckte att det var gott, pappa tyckte att såsen var lika god som Andreas! Kunde äta bara sås och potatis =)

Hoppas på fint väder och lagom många minusgrader i morgon!

snart åre

Nu ska jag snart skynda iväg till skolan för sista lektionen innan några sköna dar i Åre. Jag hoppas på fint väder och lagom många minusgrader.
Kommer sakna Andreas när jag är borta, tycker inte om att vara ifrån honom.. men så blir det ibland, bara att bita ihop. Det blir desto trevligare när man väl träffas efter några dagar ifrån varandra.

Jag kollade nyss på stegraknare.se att 60 minuter slalom är 9600 steg, så det kommer bli mycket "steg" nu i fyra dar =D Jag börjar sakta men säkert närma mig Götet!!

Det kommer kanske vara tyst från mig den kommande veckan, internetuppkopplingen är inte den bästa i stugan i Duved.

Om jag somnar om, kan man då starta om dagen?

Dagen skulle kunna börjat bättre, minus 24 grader, inga tunnelbanor går på grund av snö och kyla och att stå och vänta på ersättningsbussar när det är så här kallt är ju bara att glömma. Så skolan får jag tyvärr missa idag, vilket är himla dumt då vi redan ligger efter i kemin..
Till råga på allt gick strömmen på en fas precis när Andreas åkt till jobbet. Så nu har jag ingen ström på övervåningen och i sovrummet. Inget vatten och halva spisen är avstängd. Kylskåpet tror jag går på någon form av sparlåga lika så värmen i huset. Kul!! Nu gäller det att elda i kaminen så att det inte blir kallt här inne..

Somna och starta om dagen? Ja tack!!

Teater och trafikkaos


Bruden som visste för lite var jätte bra! Skratt från början till slut! Tyvärr tog den slut alldeles för snabbt..
Efter teatern åt vi en god middag på restaurang Viktoria som ligger vid Kungsträdgården. Jag åt en jätte god fisk- och skaldjursgryta med chiliaoli.

Hemvägen var sedan rätt intressant.. när jag kommer till centralen kollar jag på tavlan för att se när tågen går.. då ser jag att tågen är 1.5 timme försenade.. Det tåg jag efter väntan fick hoppa på skulle gått från centralen 20.49 men gick 22.26?! Sen tog det 1 timma att ta sig till Handen, en resa som egentligen ska ta max 20 minuter. Jag hade turen att hinna med en buss när jag väl kom till Handen, annars hade jag fått mig en 40 minuters promenad i 2 dm nysnö och det är inte precis det man längtar efter halv 12 på natten.

Helt galet hur hela Stockholm står still så fort det kommer snö.. får se hur det blir när jag ska till skolan imorgon. Hoppas att tunnelbanan har börjat gå lite bättre då iaf. Fast nu har det ju börjat snöa igen så det är väl inget att räkna med..

Helg



Klockan nio i morse tog jag på mig ytterkläderna och gav mig ut i vinterlandet. I en decimeter nysnö och oplogade vägar promenerade jag i nästan 45 minuter, 3500 steg blev det. Tror inte att det kommer bli så mycket steg idag. Ska ju in på teater och middag ikväll så någon långprommis hinner jag inte med.. men men får se hur det blir..

Idag har vi problem med vattnet, vi får inget varmvatten. Eller vattnet är lite små ljummet men det blir inte varmt. Detta märkte jag när jag skulle hoppa in i duschen efter promenaden, det var inte en speciellt skön dusch. Så nu håller Andreas på att klurar på vad som är fel, hoppas att han kommer på det. Han är duktig som kan hålla på med sånna saker, jag står som en frågetecken och har inte en aning om vad jag ska göra..



Ikea



Idag har jag haft en trevlig dag på Ikea tillsammans med grannen och tre vildingar. Efter fyra timmars shoppande och två fulla vagnar var det fem trötta personer som satt sig i bilen för att åka hem. Väl hemma var det städning som stog på schemat.
Efter middagen tog jag och Andreas är skön lång promenad. Jag märker att jag mår mycket bättre nu när jag verkligen ser till att gå ordentligt varje dag. Jag är piggare, sover bättre och vaknar mer utvilad. Känner ni andra tjejer något av att ni rör på er ordentligt eller är det bara jag som inbillar mig att jag mår bättre?

Det ska bli spännande och se hur vädret är imorgon. Det sägs ju att det ska snöa ordentligt.. Jag är lite rädd för att bussen och tåget ska krångla, ska på tetater med familjen så jag får inte komma sent. Gäller nog att åka i god tid! Vi ska se "bruden som viste för lite", jag har längtat efter att se den sedan den gick på fjäderholmarna i somras, men då blev det inte av. Men nu så =)


promenad, möte och brödbak

Idag känner jag mig duktig! Skulle på möte i haninge idag, istället för att ta bilen så gick jag dit och hem, fick ihop lite mer än 12000 steg på det!! :) Mötet i sig var rätt värdelöst, blev först hänvisad till ett ställe, men det skulle jag vist inte för det var bara de som läste termin 1 som skulle vara där, så det var bara att springa till ett annat ställe på andra sidan centrum. Jag tycker alltid att det är så förvirrat, har per mejl fått veta att min basgruppsledare ska heta A.B men i själva verket heter hon A.C. De ger det så lätt för oss studenter när de varken kan ge oss rätt mötesplatts eller rätt namn på ledarna. På mötet var vi 3 studenter och ledaren var utbytt mot en vikarie som inte vista vad vi skulle prata om.. Men men, jag har slutat bli förvånad. Lärarutbildningen och allt som har med den att göra är ett stort skämt!!

Väl hemma så har jag nu bakat bröd. Det står i ugnen och doften börjar sprida sig i huset. Lite senare ska jag börja förbereda kvällens middag, hemmagjord gulaschsoppa ska det serveras =)

Just nu går jag bara runt och väntar på att höra från kenneln som vi är intresserade av. Tiken ska börja löpa när som helst så nu väntar vi spänt på att höra om det blir en lyckad parning!

Jo just det, jag hämtade mina glasögon igår och för första gången på länge så ser jag ordentligt! Nu först märker jag att den där konstiga dimman som jag har sett allting igenom de senaste åren vist inte är det normala. Underbart!!




Dagens steg

11639 steg gick jag ihop idag!

Middagstips

Kreolsk gryta
500g fläskfile
2-4st choritso
1 dl syltlök
1 dl hackad inlaggd gurka
1 dl svarta oliver
5 dl matlagningsgrädde

Skär fläskfilen i cm tjocka skivor och korven i bitar. Bryn filen och korven tills de fått färg. Häll på grädde, gurkan, syltlöken och oliverna. Låt detta koka tills fläskfilen är klar. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.

Jag brukar ha i mer av både syltlöken och gurkan. Men det är en smaksak. Idag testar jag även att ha i lite creme fraich för att få såsen lite tjockare.






En dag på hellasgården



13203 steg fick jag ihop igår! Riktigt stolt över mig själv! Snart ska jag ut på dagens sista promenad så har jag fått ihop dagens steg också, just nu ligger stegräknaren på 6450 steg.

Idag var jag på Hellasgården med skolan, jag tyckte att det var riktigt härligt. När vi väl satt igång var det lagom kallt och härlig luft. Men jag verkade vara rätt ensam om att tycka att det var trevligt att vara ute. De andra i min klass gnällde mer än en skolklass med 25 småbarn gör. Usch det var så kallt om fötterna och händerna, de skulle nog få sköldskador om de inte fick gå in och usch och fy, tänk om vi kunnat få läsa kursern på våren istället osv..
Ska bli spännade att se dem ha egna elever sen och vara tvugna att ge sig ut i alla väder, då gäller det att hålla masken. För så fort fröken säger att det är kallt så tycker även barnen att det är kallt.


Vi går till Göteborg



Idag börjar vår promenad till Göteborg. Stegräknaren är på, 10000 steg om dagen i 68 dar, sen är det målgång.
Jag tippar på att Anna kommer klara det snabbast av alla, hon är duktig på att använda benen. Jag kommer nog få kämpa en hel del för att få ihop mina steg, men jag ger inte upp i första taget! Om 68 dagar är det 16 april! Då lyser vårens strålar på oss och sommare står och knackar på dörren! Underbart!






plugg och jobb

Jag läser och läser, men boken vägrar ta slut!! Men det är bara att forstätta, till slut så blir jag väl klar även med den.
Om en timme åker jag för att jobba, jobbar hela kvällen och ska vara på jobbet klockan 10 imorgon bitti och jobba fram till mitt i natten. Så det blir inte mycket till helg, men pengar blir det :)

underbart väder

Solen lyser idag och det är precis lagom kallt ute, underbart! Unnande mig en skön promenad mitt i pluggandet för att njuta av lite solstrålar. Jag måste vänja mig vid att gå ut och gå varje dag för på måndag ska jag och Anna vist börja gå till Göteborg, med 10000 steg om dagen ska det ta ungefär 68 dar. Får väl se hur det går. Tror inte jag kommer lyckas, 10000 steg är fler än man tror. Men jag måste i alla fall försöka!!

Det känndes nästan som att det var vår i luften idag. Lite väl kallt för att vara vår kanske men solens strålar lyckades värma upp asfalten så mycket att den torkade. Så på många ställen var det helt torr asfalt. Det känns som ett vårtecken i alla fall. Men än får vi nog njuta ett tag till av snön innan våren sätter fart. Hellre snö och kallt än slask och regn!


mysig dag

Idag har jag haft en mysig dag med Anna och fina lilla Lovisa.. prat, skratt, bebis gos och mat. Lovisa blir större och större, växer så det knakar.
Anna gillar liksom jag att laga mat och vi kollade igenom alla kokböcker vi har här hemma och pratade om god mat. Mycket trevligt!

Resten av dagen måste jag nog försöka plugga lite.. har en bok jag måste försöka läsa ut till på fredag, det är bara att ta sig i kragen och sätta igång!!

Helg


I helgen har vi haft fina Camaro hemma hos oss. Mysigare hund får man leta efter! Några härliga promenader blev det, bland annat en tur till Hellasgården där även Martina, David, Rista, Minken och Cattis slöt upp. Det blev en skön promenad och bra träning för Camaro att man inte behöver hälsa på alla hundar som dyker upp.

Den här veckan är lugn för min del, har varit på Naturhistoriska riksmuseet med skolan på förmiddagen, det var det ända som jag hade inbokat den här veckan. Resten är jag "ledig" har en helt del som måste läsas och planeras, men jag slipper passa tider i skolan och lyssna på föreläsningar. Ska försöka träffa Anna och lilla Lovis en sväng är det tänkt också!





<3


1 år..
Jag älskar dig



RSS 2.0