Middagstips
Kreolsk gryta
500g fläskfile
2-4st choritso
1 dl syltlök
1 dl hackad inlaggd gurka
1 dl svarta oliver
5 dl matlagningsgrädde
Skär fläskfilen i cm tjocka skivor och korven i bitar. Bryn filen och korven tills de fått färg. Häll på grädde, gurkan, syltlöken och oliverna. Låt detta koka tills fläskfilen är klar. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.
Jag brukar ha i mer av både syltlöken och gurkan. Men det är en smaksak. Idag testar jag även att ha i lite creme fraich för att få såsen lite tjockare.
500g fläskfile
2-4st choritso
1 dl syltlök
1 dl hackad inlaggd gurka
1 dl svarta oliver
5 dl matlagningsgrädde
Skär fläskfilen i cm tjocka skivor och korven i bitar. Bryn filen och korven tills de fått färg. Häll på grädde, gurkan, syltlöken och oliverna. Låt detta koka tills fläskfilen är klar. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.
Jag brukar ha i mer av både syltlöken och gurkan. Men det är en smaksak. Idag testar jag även att ha i lite creme fraich för att få såsen lite tjockare.
Kommentarer
Postat av: Martina
Lät inte helt fel :)
Postat av: Nelin
Det här är ett av mina favoritrecept sen jag var liten (dock utan gurkan)! Underbart gott!
Trackback